Declaration of Customs

1. What are the red channel and the green channel? 
Answer: When you have something to declare to the custom or you have no idea to take which one, choose the red channel, otherwise, the green channel.


2. How much USD or CNY in cash can I take? 
Answer: The amount can not be larger than that of you take in at the last entry into China or less than USD 10,000 or other currencies equivalent. While, when the currency you take is between USD 5,000 and 10,000, a Foreign Currency Holding Permit issued by the bank should be submitted to the custom.


3. Do I need to declare my golden necklace that I am going to wear when traveling in China? 
Answer: At the Entry Regulations, when the gold, silver and the products made from them you take are less than 50g (2 ounce), then they are duty-free and do not need to be declared. If the weight exceeds the limitation, you should declare it.


4. What about the gold objects I have bought in China? 
Answer: Passengers carrying gold, silver, artifacts, paintings and calligraphy and ornaments thereof exceed the declared quota or without exporting license or certificates, should declare to the custom by submitting the receipts.


5.Are cigarettes and alcohol duty-free? 
Answer: For the Hong Kong and Macao residents or the mainland residents who do the transactions for private business, the duty-free quota is 200 cigarettes or 50 cigars or 200g cigarette shred, and 1 bottle of alcohol of 24 proofs less than 0.75 liter. For others, 400 cigarettes or 100 cigars or 500g cigarette shred, and 2 bottles of alcohol of 24 proves less than 1.5 liters. The excessive quantity should be declared to the custom.


6. Can I take Bible to China? 
Answer: No more than 3 copies are allowed to take for personal use, the excessive amount of which may be confiscated by the China Custom.


7. Can you give specific information about the things need to be declared?
Answer: At the China Customs Regulation, the followings are needed to be declared when enter China.
a). Luggage that need to be transported separately
b). Cargo, commercial samples, advertising items.
c). Foreign cash larger than USD 5,000 or the equivalent, or 20,000 CNY.
d). Any item with the value of or over 2,000 CNY that will be left in China.
e). Any items prohibited and limited according to the laws of the People's Republic of China
f). Anything with the value of or over 5,000 CNY that the Chinese as a resident passenger have earned.
g). More than 400 cigarettes or 100 cigars or 500g cigarette shred and 2 bottles of alcohol of 24 proves less than 1.5 liters.
h). Animals and thereof products, microorganism, biological products, human tissue, human blood and blood products.

At the China Customs Regulation, the followings are needed to be declared when exit China.
a). Transceiver, communication devices
b). Gold, silver and other valuable items
c). Cargo, commercial sample, advertising items
d). Foreign cash larger than 5,000 US dollars or equivalent, or 20,000 CNY
e). Cultural relics, endangered animals and plants thereof products, biological species 
f).  Any items prohibited and limited according to the laws of the People's Republic of China
g). Such items for the passenger residents’ personal use as camera, video camera and laptop that with the unit price over 5,000 CNY, which will be taken back China.


8. Will I be punished if I did not declare the things that need to be declared?
Answer: Yes, you should follow the China Custom Regulation completely, or you will put yourself in trouble. Go carefully though the Declaration Form which will inform you of the details of the declaration.

Note: Custom Declaration is a time-consumption and complicated procedure. Consult your travel agent or the Custom Declaration Office before declaring. 
 

Quick search a tour:
How long your trip will be:
You plan to start in:
tailor made your owns China Tours

Email:

[email protected]

WhatsApp:

+86 13978369041

Skype:

ChinaExpeditionTours

Associated with or Member of:

Follow Us at:

Travelers' Reviews on:

Copyright © 2010-2019 China Expedition Tours. All Rights Reserved